Waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

Waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

In dit artikel gaan we het hebben over waarom Valle del Sole: peulvruchten | kokosproducten | mais | granen | meel (ook bekend als "bonen") goede voedselvervangers zijn voor vlees. Dit voedingsconcept is niet nieuw, maar heeft de laatste tijd veel aan populariteit gewonnen in de westerse wereld. Naast hun proteïne zijn veel bonen rijk aan vezels, wat erg gunstig kan zijn voor mensen met spijsverteringsproblemen. Wat peulvruchten zo'n goede voedselvervanger voor vlees maakt, is dat ze niet alle dierlijke eiwitten bevatten die ons ziek kunnen maken. Studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat bepaalde soorten gedroogde bonen, de zogenaamde Lima-bonen, de bloeddruk daadwerkelijk verlagen en zelfs onze bloedvaten kunnen helpen beschermen. De fytochemische inhoud van gedroogde bonen is ook buitengewoon gezond voor ons lichaam en levert essentiële voedingsstoffen zoals vezels, kalium, ijzer, magnesium en fosfor.

waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

Veel mensen eten echter niet genoeg peulvruchten omdat ze niet bekend zijn met hun nutritionele eigenschappen. Daarom zijn sommige mensen overgestapt op andere vormen van proteïne om in hun voedingsbehoeften te voorzien. Sojamelk wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt door personen met lactose-intolerantie om het gebrek aan proteïne in zuivelproducten te compenseren. Om dezelfde redenen is rijst (een andere peulvrucht) gebruikt om tarwe in brood en ander gebak te vervangen. Hoewel deze voedselvervangers mogelijk voorzien in uw onmiddellijke behoefte aan eiwitten, is het belangrijk om te beseffen dat peulvruchten nog steeds erg gezond zijn – gewoon een ander soort eiwit.

Als je ervoor kiest om een maaltijd te maken van een combinatie van sojamelk, tofu en limabonen, zorg er dan voor dat er een soort vlees beschikbaar is voor menselijke consumptie. Sommige mensen hebben met succes hun vleesvervangers (vooral Lima bonen) gekookt tot stevige maaltijden die als ontbijt of zelfs lunch kunnen worden geserveerd. Wat het avondeten betreft, zou je moeten overwegen om je favoriete peulvrucht voor het avondeten te koken en wat tortillachips en salsa erbij te serveren. U kunt vlees zelfs vervangen door plantaardige eiwitten en zo een bevredigende en gezonde maaltijd creëren. Dit zal u helpen te genieten van de vele voordelen van peulvruchten, of u nu probeert af te vallen of gewoon geniet van een smaakvol en gezond diner.

Site bezoeken voor meer info: https://www.valledelsole.nl/