Hoe een makelaar u kan helpen uw huis te verkopen

Makelaar

Hoe een makelaar u kan helpen uw huis te verkopen

Bij het verkopen van een woning is het cruciaal om met een makelaar in zee te gaan. De taxatie van een makelaar is gebaseerd op lokale kennis, inclusief de staat van het onroerend goed, de grootte en unieke kenmerken. Er wordt ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat het onroerend goed in waarde stijgt. Het is echter belangrijk op te merken dat deze taxaties zullen verschillen van die van een be├źdigd landmeter. Vraag uw makelaar altijd naar voorbeelden en relevante gegevens.

Wanneer een makelaar een woning bezoekt, maakt hij foto's en noteert hij diverse details, zoals het aantal kamers, de staat van de inrichting, de ori├źntatie van de tuin en eventuele parkeer- of garageplaats . Afgezien van de foto's, zal de makelaar ook de verschillende aspecten van het onroerend goed met u bespreken en advies geven over alle werkzaamheden die u moet uitvoeren voordat het onroerend goed op de markt komt. Als u het zelf niet prettig vindt om de foto's te maken, kan de makelaar u doorsturen naar een ervaren fotograaf die het voor u doet. Zorg ervoor dat u de best mogelijke foto's krijgt van het te verkopen onroerend goed. Hierdoor zal de woning opvallen en meer bezichtigingen en biedingen aantrekken.

Ook houdt een makelaar u op de hoogte van de veranderingen op de vastgoedmarkt. HM Kadaster bevat informatie over de werkelijke verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in uw regio. Zo weet u hoeveel uw eigendom waard is. Makelaars zullen deze informatie meestal matchen met de taxatie van een gecharterde landmeter. Een chartered surveyor volgt strikte regels van het Royal Institute of Chartered Surveyors, die klanten helpen hun huizen snel en voor topprijzen te verkopen.

Zoek meer informatie op: https://ligtvoetmakelaardij.nl/