Een gezond alternatief voor op vlees gebaseerd voedsel

Een gezond alternatief voor op vlees gebaseerd voedsel

Peulvruchten en bonen zijn de eetbare zaden of vruchten van een groep superfoods genaamd Fabaceae. Ze worden meestal over de hele wereld gegeten en zijn een extreem rijke bron van eiwitten en vezels. Het woord "peulvrucht" is afgeleid van het Latijn en betekent peulvrucht. Deze voedzame valledelsole.nl omvatten zwarte bonen, tuinbonen, kikkererwten, limabonen en rode en gedroogde erwten. Ze bevatten ook artisjokken, uien, provolone en cichorei.

peulvruchten

Er zijn veel heilzame voedingsstoffen in peulvruchten en bonen die bijdragen aan een gezond voedingspatroon. Ze worden al eeuwenlang als voedsel gebruikt en vormden een belangrijk onderdeel van de Indiase en Afrikaanse voeding. Recent onderzoek suggereert dat peulvruchten en bonen kunnen helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen en een geweldige bron van vezels en eiwitten zijn voor mensen die proberen een gezonde darmgezondheid te behouden. Zowel bonen als peulvruchten bevatten oplosbare vezels, die helpen om overtollige glucose uit het lichaam te halen wanneer voedsel wordt gegeten en verlichting van constipatie biedt. Ze kunnen ook helpen bij het voorkomen van hartaandoeningen, bepaalde soorten kanker en artritis.

Interessant genoeg worden bonen in het algemeen als een betere voedselkeuze beschouwd dan niet-bonen, maar door de meeste gezondheidsexperts worden ze nog steeds niet als een hart-gezond voedsel beschouwd. Het probleem is dat ze alle acht de "slechte" cholesterol bevatten. Dit maakt de boon ongezond om te consumeren als je je hart gezond wilt houden. Recente onderzoeken hebben echter aangetoond dat het gehalte aan antioxidanten van bonen, samen met hun eiwitten, vezels en kalium, de bloeddruk kan helpen verlagen en bij sommige personen zelfs het risico op een beroerte kan verlagen.

Klik hier: https://www.valledelsole.nl/