Car Tuning – Ontstekingstijd en carburateur Tuning

auto tuning

Auto-tuning is in feite de wijziging van een auto om het te optimaliseren voor een andere reeks prestatiebehoeften dan dat het bedoeld was om te vervullen.

Over het algemeen is dit meestal eenvoudig verhoogde motorprestaties en dynamische (meer responsieve) handlingkarakteristieken, maar soms kunnen auto’s ook worden gewijzigd om een betere brandstofefficiëntie te geven, of een soepeler algemene respons. Dit wordt meestal gedaan door de afmeting van de lucht in de verbrandingskamers te vergroten, soms wordt de inlaatluchtbox vervangen door een grotere, soms wordt de verbrandingskamer uitgebreid, en andere keren wordt de hele auto gedemonteerd, opnieuw opgebouwd en opnieuw opgebouwd Soms zal de afstemmingsprocedure volledig sommige onderdelen vervangen, en andere keren betrekken het gewoon het herprogrammering van de bestaande software. Hoewel deze procedures de neiging hebben om een relatief laag effect te hebben op het vermogen van de auto’s om te presteren, hebben ze wel aanzienlijke voordelen in termen van veiligheid.

De meeste auto tuning wordt alleen gedaan voor cosmetische veranderingen, maar zelfs hier zijn er enkele voordelen. Het eerste voordeel van verhoogde vermogenswinsten is dat meer boost meestal kan worden verkregen voordat de auto turbo-opgeladen moet zijn. Turbo-opladen, en alle bijbehorende modificaties, vereisen veel meer vermogen dan normaal, daarom worden hoge prestatiedelen zoals dubbele scroll roestvrij stalen staven en inductiekits worden gebruikt.

Een tweede voordeel van afstemming is dat het ontstekingssysteem kan worden gewijzigd voor meer efficiëntie.

Ontstekingspoelen worden vaak vervangen door betere en de bougie wordt lichter gemaakt door een kleine hoeveelheid van de spoel te smelten en het dichter bij de igniscope te verplaatsen, zodat het gemakkelijker te installeren is. Ook kunnen ontstekingspoelen die oorspronkelijk uit koper of messing zijn gemaakt, nu uit aluminium of roestvrij staal zijn gemaakt om de efficiëntie van het systeem aanzienlijk te verbeteren.

Een van de belangrijkste voordelen van dit type auto-afstemming is dat u de hoogst mogelijke pk kunt produceren zonder er extra inspanningen te hoeven doen. Ook moet je je zorgen maken over het helemaal te veel inspanningen in de productielijn. Al het werk wordt voor u gedaan op de assemblagelijn, en het enige wat u hoeft te doen is het aansluiten en het ontsteking opduiken. Zolang je een goede set uitlaatpijpen hebt met goede stroomsnelheden, zou je wel goed moeten zijn.

Een ander groot voordeel van aanwijzingen van het ontstekingsbus is dat de bobines meestal te heet worden als ze open worden gehouden. Dit betekent dat in plaats van alleen maar meer brandstof te openen en er meer brandstof in te voeren, altijd moeten worden gesloten. Wanneer de spoel gesloten is, voorkomt het het metaal uit te breiden naar de normale grootte, waardoor de bougie langer heet blijft. Dus door simpelweg de spoelen af te sluiten, kunt u een hogere prestatiecarburateur krijgen. Bovendien maakt het sluiten van de Igniscopes de temperatuur van de brandstof mogelijk om lager te worden en daarom de stabiliteit van de motor te verbeteren.

Dus daar heb je het – twee belangrijke voordelen van ontstekingstiming of Igniscoping in je motorafstemming. Het kan uw prestaties verbeteren door de kracht van uw motor te vergroten zonder de volledige lay-out van de motor te veranderen. Het kan ook de prestaties van uw uitlaat vergroten, die een betere kilometers mogelijk maken. Er zijn nog veel meer voordelen om uw motor af te stemmen. Bezoek onze site om meer te leren.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/