Alles over chip-tuning

chiptuning

ECU (elektronische besturingseenheid) programmeren, ook wel chip-tuning genoemd, wordt snel een populaire manier van motorenafstemming. Het helpt bij het verbeteren van de prestaties van het voertuig, de kracht en heeft ook een dramatisch effect op het rijcomfort.

Echter, met het aantal mensen dat hun motoren aftast, is er echter een toenemende hoeveelheid verwarring over de vraag of chip-tuning goed is voor uw auto. Hier kijken we naar de voor- en nadelen van ECU-tuning en helpen u de beslissing te nemen of het de juiste keuze voor u is.

De belangrijkste reden om te kiezen voor chiptuning is om de prestaties van uw motor te upgraden zonder eventuele wijzigingen in de motor of chassis aan te brengen. Als u op zoek bent naar een vermogensverhoging, gaat u er bijvoorbeeld voor, maar als u uw brandstofverbruik en geluidsniveaus wilt verbeteren, is het geen goed idee. De beste manier om te beslissen of het de juiste optie is voor u is om uzelf te vragen of u volledige mechanische wijzigingen in uw auto zou willen hebben, of gewoon wilt variëren zoals uw motor gedraagt. Mechanische tuners zijn extreem duur in vergelijking met elektronische tuners.

Ze hebben gespecialiseerde kennis en veel werk nodig om rechts te gaan, hoewel velen de kunst van mechanische tuning beheersen en het de kost kunnen verdienen.

Chip Tuning kan op een van de twee manieren worden gedaan; In directe chipafstemming verwijdert de persoon handmatig kleine chips die aanwezig zijn aan het einde van de uitlaatgassen of in het midden van de uitlaatpijp. Deze chips worden op een zeer nauwkeurige manier samengesteld om een variërende druk of intensiteit in elk van de cilinders van de motor te creëren. Deze methode is gebruikt sinds de vroege 20e eeuw en wordt nog steeds gebruikt in sommige van de meer geavanceerde voertuigen. Het nadeel is dat omdat de chip is verwijderd, de motor nu moet worden gehaald en als u op een strak schema bent, konden afgestoken brokken zeer goed worden gemist door de monteur die het brandstofverbruik aanzienlijk zou verminderen.

Indirecte chippen aan de andere kant, is wanneer de tuner in plaats van kleine chips te verwijderen gebruik maakt van een elektronisch of hydraulisch proces om de druk of snelheid van een zuiger of cilinder te wijzigen. Hoewel het gebruik van een hydraulisch systeem over het algemeen sneller is, wordt het geleverd met een aantal nadelen. Een daarvan is dat het goed onder controle moet worden gehouden en vrij rommelig kan zijn, en omdat er geen behoefte is aan een handmatige interventie, is het ook vatbaar voor menselijke fout. Een ander nadeel van indirecte chippen is dat omdat de motor de exact dezelfde hoeveelheid lucht draait als eerder, de motor gebruikt aanzienlijk minder brandstof, wat resulteert in een nog lager brandstofverbruik.

De uiteindelijke vorm van chiptuning is wat bekend staat als de modificatie van de EEG of elektronische besturingseenheid. Deze methode omvat de toevoeging van een elektronische besturingseenheid aan uw auto-engine om de prestaties ervan te verbeteren. Dit type modificatie is het meest geschikt voor diegenen die niet veel ervaring hebben met de modificatie van het voertuig en is over het algemeen de meest economische. Elektronische besturingseenheden zijn via een reeks softwareprogramma’s in uw motor geprogrammeerd. Het is deze wijziging die de stroom en de pk van uw motor verhoogt, en de voordelen die u ervan krijgt, zijn uitgebreid.

Timing is misschien een van de belangrijkste componenten van autoracen. Het is in feite een cruciaal onderdeel van een complete race-schoot. Elke auto-timing hangt af van de precieze instelling van de transmissie- en motorkapping, en daarom is de timing zo’n belangrijk aspect van chiptuning. Een goede tuner kan maximaal 15% timingverbeteringen over aandelenmotoren bereiken. Dit maakt vandaag een van de heetste vormen van automotive restauratie!

Klik hier voor meer informatie Chipperformance